Πώς Θα Διαλέξετε Τον Καλύτερο Διαθέσιμο Ηλεκτρολόγο

Όταν κάτι πάει στραβά με το ηλεκτρικό σύστημα στο σπίτι ή την εμπορική σας επιχείρηση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αποτελεσματικά και με ασφάλεια είναι να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο. 

Επαγγελματίας ηλεκτρολόγος

Συχνά, οι άνθρωποι που θέλουν να καλωδιώσουν το σπίτι ή την επιχείρησή τους για ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα, προσλαμβάνουν έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο για να χειριστεί τη δουλειά.

Η πρόσληψη ηλεκτρολόγου μπορεί να είναι μια δαπανηρή προσπάθεια, ειδικά εάν χρειάζεστε καλωδίωση σε περισσότερους από έναν χώρους του σπιτιού σας. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα με τον εργολάβο ηλεκτρολόγου σας.

Οι ηλεκτρολόγοι χρειάζεται μόνο να περάσουν ένα απλό τεστ πιστοποίησης προτού τους επιτραπεί να εργαστούν σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να εγκαταστήσουν νέα συστήματα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο χωρίς άδεια θα μπορούσε θεωρητικά να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια.

Ευτυχώς, με τις σωστές προφυλάξεις και μέτρα ασφαλείας, οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να προσλάβουν οποιονδήποτε εξειδικευμένο επαγγελματία και να μην ανησυχούν για την ασφάλεια.

Αυτά τα άτομα έχουν εκπαιδευτεί να ασχολούνται με την ηλεκτρική ενέργεια, να κάνουν τη δουλειά χωρίς να θέτουν σε εσάς ή σε οποιονδήποτε άλλον σε κίνδυνο. Συνήθως έχουν πρόχειρη και μια λύση για οικονομικό ρεύμα ανάλογα με τις δυνατότητες του σπιτιού σας.

Η επιλογή ηλεκτρολόγου μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές σε όλη την Ελλάδα. Ας εξερευνήσουμε 4 ποιότητες για να αναζητήσουμε έναν κορυφαίο ηλεκτρολόγο.

Αξία

Πριν υπογράψετε συμβόλαια ή επιλέξετε ηλεκτρολόγο, ρίξτε μια ματιά σε άλλες εταιρείες και λάβετε προσφορές σχετικά με την τιμή του έργου σας. 

Οι ειδικοί προτείνουν να λάβετε τουλάχιστον 3 προσφορές, αλλά η λήψη περισσότερων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε επιπλέον επιλογές

Αφήστε τον ηλεκτρολόγο που σκέφτεστε να συνεργαστείτε να γνωρίζει ακριβώς τι θα χρειαστείτε και τι περιμένετε, ώστε να μπορείτε να έχετε την πιο ακριβή προσφορά, καθιστώντας εύκολη τη σύγκριση των εταιρειών. 

Ωστόσο, η τιμή δεν πρέπει να είναι η μόνη σας ανησυχία – υπάρχουν πολύ περισσότερα από την τιμή που πηγαίνει στην επιλογή ηλεκτρολόγου.

Εμπειρία και προσόντα

Κανένας ηλεκτρολόγος δεν είναι ο ίδιος με τον άλλο, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε πρωινές ηλεκτρικές υπηρεσίες από επαγγελματίες που είναι ικανοί να χειριστούν τη συγκεκριμένη εργασία

Ορισμένα έργα ενδέχεται να απαιτούν εξειδικευμένες δεξιότητες ή εξοπλισμό – μερικά μπορεί ακόμη και να απαιτούν πιστοποίηση. Μια εταιρεία που διαθέτει Master Ηλεκτρολόγο είναι ιδανική, καθώς αυτά τα άτομα παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και ασφάλειας. 

Οι κύριοι ηλεκτρολόγοι είναι επίσης έμπειροι στην ενεργειακή απόδοση και μπορούν να προσφέρουν ενεργειακές λύσεις για το σπίτι ή την επιχείρησή σας και η ερώτηση πώς μπορώ να παράγω ρεύμα μόνος μου, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί πλέον.

Επικοινωνία & στάση

Δεν θέλετε να έχετε μια κακή εμπειρία με έναν ηλεκτρολόγο με κακή στάση ή κατασκευή, οπότε είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τη στάση του ηλεκτρολόγου σας. 

  • Είναι εύκολο να επικοινωνήσετε μαζί τους όταν προγραμματίζετε το ραντεβού σας ή κάνετε ερωτήσεις; 
  • Φαίνονται φιλικοί και χρήσιμοι μέσω τηλεφώνου ή όταν επισκέπτονται αυτοπροσώπως; 
  • Σας ενημερώνουν με την ώρα άφιξής τους ή σας ενημερώνουν εάν πρόκειται να αργήσουν; 
  • Φαίνονται, ενεργούν και επικοινωνούν σαν να είναι επαγγελματίες; 
  • Είναι αδειοδοτημένοι και ασφαλισμένοι;

Συστάσεις

Πριν συνεργαστείτε με έναν ηλεκτρολόγο, μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε για την εμπειρία του με τις ηλεκτρικές υπηρεσίες που τους παρέχονται. 

Αυτές οι προτάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες, βοηθώντας σας να προσδιορίσετε αν είχαν θετική εμπειρία ή όχι, κάτι που βοηθά στην πρόβλεψη της εμπειρίας σας με τον ηλεκτρολόγο. 

Μια καλή υποστήριξη για ηλεκτρολόγους μπορεί να είναι πολύτιμη, δίνοντάς σας την εμπιστοσύνη να προχωρήσετε με το έργο σας.

Στο τέλος, υπάρχουν πέντε βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά την αναζήτηση ηλεκτρολόγων.

  • Διαθέτουν την κατάλληλη άδεια και ασφαλιστική κάλυψη;
  • Είναι η προσφορά που μου δόθηκε ανταγωνιστική και δίκαιη;
  • Παρέχουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που χρειάζομαι;
  • Είναι η στάση τους επαγγελματική καθώς και η εμφάνισή τους;
  • Φαίνονται οι αναφορές τους ικανοποιημένοι με την εμπειρία που είχαν;

Μόλις απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να λάβετε μια πεπειραμένη απόφαση για την επιλογή του ηλεκτρολόγου για το έργο σας ή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχολιάστε