Κάντε Επιθεώρηση Στο Δίκτυο Ρεύματος Σας Πριν Ειναι Αργά

Γνωρίζετε ότι όταν αγοράζετε ένα σπίτι, ένας έλεγχος ιδιοκτησίας είναι ζωτικής σημασίας. Αλλά τι γίνεται με μια ηλεκτρική επιθεώρηση;

Σύμφωνα με το Electrical Safety Foundation International, απαιτείται ξεχωριστή και ολοκληρωμένη ηλεκτρική επιθεώρηση σε πολλές αγορές κατοικιών. Το Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την ηλεκτρική ασφάλεια.

Επιθεώρηση

Συνιστούν σε κάθε σπίτι που είναι άνω των 40 ετών, να έχει ανακαινίσει ή να προσθέσει μεγάλες συσκευές και λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας πριν από 10 χρόνια ή να αλλάξει ιδιοκτήτες να λάβει ηλεκτρικό έλεγχο.

Όταν αναζητάτε έναν αξιόπιστο εργολάβο ηλεκτρολόγο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, τους οποίους πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προσλάβετε έναν εργολάβο ηλεκτρολόγου. Για παράδειγμα, η εμπειρία τους στο χώρο παίζει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα της δουλειάς τους.

Επιπλέον, πρέπει να βρείτε έναν ηλεκτρολόγο εργολάβο που να λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια και να έχει λάβει θετικές κριτικές από προηγούμενους πελάτες. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχουν ελεγχθεί σωστά και έχουν αποδειχθεί ως αξιόπιστοι επαγγελματίες.

Επιπλέον, όταν προσλαμβάνετε έναν εργολάβο ηλεκτρολόγου, βεβαιωθείτε ότι ειδικεύεται στην περιοχή σας ή στον τύπο της ηλεκτρικής εγκατάστασης ή επισκευής που χρειάζεστε. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορούν να διαγνώσουν και να λύσουν καλύτερα το πρόβλημά σας για εσάς.

Τυπική Επιθεώρηση

Η τυπική επιθεώρηση στο σπίτι σας θα επιθεωρήσει την ιδιοκτησία για δομικά ελαττώματα, καθώς και υδραυλικά, ηλεκτρικά και μηχανικά προβλήματα. Πριν κλείσετε, πρέπει να ελέγχετε πάντα μια ιδιοκτησία. Σας σώζει από την ανακάλυψη δαπανηρών εκπλήξεων αφού το όνομά σας είναι στην πράξη.

Αλλά λάβετε υπόψη ότι η επιθεώρηση ιδιοκτησίας είναι επιφανειακή επιθεώρηση. Οι διακόπτες φωτός θα γυρίσουν. Θα εξεταστεί η καλωδίωση στη σοφίτα. Αλλά θα πρέπει κάποιος να κοιτάξει λίγο πιο μακριά.

Τι σημαίνει η ηλεκτρική σας επιθεώρηση; Αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει ελέγξει για πρίζες με χαλαρή τοποθέτηση, έχει ελέγξει τα κιβώτια ασφαλειών και τους διακόπτες κυκλώματος. Όλα τα ηλεκτρικά ελέγχονται και ελέγχονται ξανά.

Ηλεκτρικές Οικιακές Πυρκαγιές

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι μια ισχυρή δύναμη που οδηγεί σε μια άλλη ισχυρή δύναμη – φωτιά. Υπάρχουν περισσότερες από 165.000 ηλεκτρικές οικιακές πυρκαγιές σε κάθε δεδομένο έτος. Κατά μέσο όρο, 900 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αυτές τις πυρκαγιές κάθε χρόνο.

Σκεφτείτε το, πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε το ηλεκτρικό σας σύστημα. Ελέγχετε για ξεθωριασμένα ή υπερθέρμανση καλώδια; Νιώθεις τις εξόδους σου για ζέστη; Φροντίζετε τα υπερφορτωμένα κυκλώματα; Βάζετε πολύ ψηλούς λαμπτήρες ισχύος στα φώτα σας;

Ακόμα κι αν απαντήσατε ναι, οι πιθανότητες είναι μικρές που θα έκανε ο πωλητής Για παράδειγμα, στην πρόσφατη αγορά μας, ένα μεγάλο πρόβλημα καλωδίωσης παραλείπει την προσοχή τόσο του δικού μας όσο και του επιθεωρητή μας. Εάν είχαμε μια ηλεκτρική επιθεώρηση, το πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί.

Είτε αγοράζετε είτε όχι, ίσως θέλετε να προχωρήσετε και να επιθεωρήσετε το σπίτι σας. Καλέστε την ηλεκτρική εταιρεία σας και ρωτήστε εάν παρέχουν την υπηρεσία. Εάν δεν το κάνουν, ενδέχεται να μπορούν να σας παραπέμψουν σε εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο που μπορεί.

Ακριβώς όπως μια επιθεώρηση ιδιοκτησίας, γίνετε μέλος του ηλεκτρολόγου στην περιήγηση της ιδιοκτησίας σας. Κάντε ερωτήσεις και ζητήστε του να εξηγήσει τι ελέγχει και γιατί.

Συντήρηση

Οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν στη συντήρηση του ηλεκτρικού συστήματος του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, πόσοι από εμάς ξέρουμε γιατί ένας διακόπτης συνεχίζει να γυρίζει και τι πρέπει να κάνουμε γι ‘αυτό.

  • Λάβετε υπόψη ότι η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι κάτι που παίζει. 
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες 100 watt σε εξάρτημα 40 watt. Μην χρησιμοποιείτε βαριά καλώδια σε όλο το σπίτι σας. 
  • Ελέγχετε τους ανιχνευτές καπνού και αντικαταστήστε τακτικά τις μπαταρίες τους. 
  • Ζητήστε από το σπίτι σας να επιθεωρήσει και να αποτρέψει τυχόν προβλήματα προτού να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια σπίθα.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι, όπως να προσθέσετε υδρομασάζ ή άλλη μεγάλη συσκευή, μιλήστε για αυτό με τον επιθεωρητή. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές.