Μυστικά Και Συμβουλές Που Θα Σας Εξοικονομήσουν Χρήματα Με Τον Ηλεκτρολόγο Εργολάβο Σας

Η πρόσληψη ενός ηλεκτρολόγου εργολάβου για να εργαστεί στο σπίτι σας μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Θα μοιραστώ μερικές συμβουλές που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Μια εταιρεία ενέργειας είναι μια επιχείρηση που παράγει και διανέμει ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτή η εταιρεία παρέχει ενέργεια σε σπίτια, επιχειρήσεις και βιομηχανία.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ρεύματος που προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες. Ορισμένα παρέχουν μόνο υπηρεσίες παραγωγής ενώ άλλα παρέχουν υπηρεσίες παραγωγής και διανομής σε ένα πακέτο.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί εργολάβοι θα με μισήσουν γι’ αυτό, αλλά θα το κάνω ούτως ή άλλως. Ελπίζω μόνο το αφεντικό μου να μην δει αυτό!

Πώς Να Εξοικονομήσετε Χρήματα Από Τον Χρόνο Μετάβασης

Ας ξεκινήσουμε με τον χρόνο μετάβασης, οι περισσότεροι εργολάβοι θα σας χρεώσουν για τον χρόνο που χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος για να ΄έρθει στο σπίτι σας.

Χρόνος μετάβασης ηλεκτρολόγου

Εάν πρόκειται για εργασία με σύμβαση, αυτό θα έχει ήδη υπολογιστεί στην τιμή της σύμβασης, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν εργολάβο που βρίσκεται αρκετά κοντά στην τοποθεσία σας.

Τώρα, όπου αυτό μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι είναι όταν πρόκειται για μια κλήση εξυπηρέτησης, οι περισσότεροι εργολάβοι επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να παίρνουν τα φορτηγά τους στο σπίτι, οπότε αν είναι δυνατόν να έχετε προγραμματίσει την κλήση εξυπηρέτησης το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πένθος.

Ρωτήστε τον εργολάβο τι ώρα ξεκινάει τις εργασίες και ζητήστε από τον ηλεκτρολόγο να βρίσκεται στο σπίτι σας εκείνη την ώρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν πληρώνετε καθόλου έξοδα μετακίνησης, αν προγραμματίσετε την κλήση σας για σέρβις σε άλλες ώρες μέσα στην ημέρα είναι πολύ πιθανό να χρεωθείτε μισή ώρα εργασίας ακόμα και πριν φτάσει στο σπίτι σας.

Εξοικονομήστε Προμηθεύοντας Τα Δικά Σας Ηλεκτρολογικά Εξαρτήματα

Τώρα ας προχωρήσουμε στο επόμενο θέμα που είναι τα ανταλλακτικά, έχω δει εργολάβους ηλεκτρολόγων να χρεώνουν 300% ή και περισσότερο στα ανταλλακτικά.

Ηλεκτρολογικά-εξαρτήματα

Ποτέ μην αφήνετε τον εργολάβο να προμηθεύει ανταλλακτικά που μπορείτε απλά να αγοράσετε μόνοι σας πολύ φθηνότερα από ό,τι θα σας χρεώσει για το ίδιο ανταλλακτικό.

Κάντε το καλύτερο δυνατό για να καταλάβετε ποια εξαρτήματα χρειάζονται για να κάνετε τη δουλειά και πηγαίνετε να τα αγοράσετε εκ των προτέρων.

Ποτέ μην αφήνετε τον εργολάβο να προμηθεύει απλά πράγματα, όπως:

Όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορείτε να πάτε στο τοπικό κατάστημα οικιακών βελτιώσεων και να τα αγοράσετε σε κλάσμα της τιμής που θα χρεώσει ο εργολάβος.

Τα καλώδια είναι ένα μεγάλο έξοδο, αλλά το τοπικό κατάστημα ειδών σπιτιού δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να αγοράσετε καλώδια. Η καλύτερη διαδικασία γι’ αυτό είναι να βρείτε το μέγεθος του καλωδίου που χρειάζεστε και στη συνέχεια να μάθετε πού βρίσκονται τα καταστήματα ηλεκτρολογικών ειδών στην περιοχή σας.

Η καλωδίωση, με την απλούστερη έννοια, είναι η διαδικασία σύνδεσης ενός εξοπλισμού με ένα άλλο. Είναι μια τυπική πρακτική στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και είναι επίσης κοινή κατά την εγκατάσταση υπολογιστή ή εξοπλισμού ήχου/εικόνας.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε καλωδίωση στο σπίτι σας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το είδος του καλωδίου να χρησιμοποιήσετε, πώς να κάνετε καλές συνδέσεις και ποια εργαλεία είναι απαραίτητα για την εργασία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από αυτούς και παρόλο που ο εργολάβος θα έχει καλύτερη τιμή για το καλώδιο από ό,τι εσείς, θα είναι και πάλι φθηνότερο από την τιμή που θα σας χρεώσει ο εργολάβος.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τρόπου είναι η ποσότητα του καλωδίου που πρέπει να αγοράσετε. Για καλώδιο μικρότερου μεγέθους μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ένα ολόκληρο ρολό καλωδίου, ενώ για καλώδιο μεγαλύτερου μεγέθους θα μπορείτε να πάρετε περικοπές στο μέγεθος του καλωδίου που χρειάζεστε.

Οι διακόπτες ροοστάτη dimmer μπορούν να βρεθούν σε πολλά σημεία ενός σπιτιού. Από φωτισμό στο σαλόνι μέχρι την κρεβατοκάμαρα ακόμα και την κουζίνα. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της φωτεινότητας ή της έντασης των φώτων.

Οι ροοστάτες διατίθενται σε δύο βασικούς τύπους: εναλλαγή και περιστροφικό. Οι διακόπτες εναλλαγής είναι εξαιρετικοί εάν θέλετε να μπορείτε να ανάβετε ή να σβήνετε το φως χωρίς να διακόπτετε ηλεκτρικά κυκλώματα (π.χ. σε επιτραπέζιο φωτιστικό).

Οι περιστροφικοί διακόπτες από την άλλη, είναι πιο ευέλικτοι καθώς σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός γυρίζοντας ένα πόμολο, αλλά καταλαμβάνουν επίσης περισσότερο χώρο.

Σημείωση: Μην ξεχάσετε να αγοράσετε βίδες και παξιμάδια καλωδίων! Τα μικρά πράγματα μπορούν να αθροιστούν.

Ζητήστε Από Τον Εργολάβο Να Υποβάλει Προσφορά Για Την Εργασία

Μπορείτε να ζητήσετε από τον εργολάβο να υποβάλει προσφορά για την εργασία με εσάς να προμηθεύεστε τα εξαρτήματα- αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά μετρητά.

Αυτό με φέρνει επίσης σε ένα άλλο σημείο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερο να έχετε πολλούς εργολάβους στην περιοχή σας να σας δώσουν μια προσφορά και να κάνουν τη δουλειά με σύμβαση.

Θα είστε σε θέση να βρείτε την καλύτερη τιμή για τη δουλειά, ορισμένοι εργολάβοι έχουν περιόδους αργής εργασίας και θα σας δώσουν καλύτερη τιμή από έναν πολυάσχολο εργολάβο.

Είναι επίσης σημαντικό να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα της σύμβασης, ορισμένοι εργολάβοι θα σας δώσουν μια τιμή για να κάνετε τη δουλειά μόνο για να ανακαλύψετε ότι έκαναν λάθος δίνοντάς σας αυτή την τιμή για τη δουλειά.

Στη συνέχεια, θέλουν να αυξήσουν την τιμή της σύμβασης, η δουλειά τους είναι να εκτιμήσουν σωστά το κόστος της εργασίας και γι’ αυτό υπογράψατε σύμβαση μαζί τους.

Δεν φταίτε εσείς που έκαναν λάθος στην ποσότητα της εργασίας που υπολόγισαν, αλλά αυτοί πρέπει να υπολογίζουν το ποσό των χρημάτων που απαιτούνται για την εκτέλεση της εργασίας. Γιατί θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα επειδή δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Έχω δει εργολάβους να επιστρέφουν σε συμβάσεις ξανά και ξανά και να προσπαθούν να πάρουν περισσότερα χρήματα. Η ουσία είναι ότι όταν συμφωνούν να κάνουν μια δουλειά βάσει σύμβασης για μια συγκεκριμένη τιμή, δεν θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για την ανικανότητά τους.

Θα Πρέπει Η Εργασία Σας Να Γίνει T&M Ή Με Σύμβαση;

Προχώρησα λίγο και δεν συζήτησα ποτέ για το αν θα πρέπει να κάνετε τη δουλειά με σύμβαση ή αν θα πρέπει να την κάνετε με βάση το χρόνο και τα υλικά ή T&M (Time and Materials).

  • Εάν η εργασία είναι μικρή, δεν είναι κακό να την κάνετε T&M, αλλά θα πρέπει και πάλι να προσπαθήσετε να προμηθεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υλικά.
  • Εάν η εργασία είναι επείγουσα, δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να την κάνετε σε βάση T&M.
  • Εάν όμως πρόκειται για μια μεγαλύτερη εργασία, θα ήταν καλύτερο να την αναθέσετε σε πολλούς εργολάβους με τη συμφωνία ότι εσείς θα προμηθεύσετε το υλικό.

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αναθέσετε σε έναν ηλεκτρολόγο εργολάβο να κάνει εργασίες στο σπίτι σας.