Προσθήκη Ηλεκτρικού Κουτιού – Κρύβοντας Καλώδια Σαν Επαγγελματίας

Όλα τα ηλεκτρονικά που κυκλοφορούν πρόσφατα γεμίζουν τα σπίτια μας. Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερα ηλεκτρικά καταστήματα σε όλα τα σπίτια μας. Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε μια ηλεκτρική επέκταση περιγράφονται σε αυτό το άρθρο.

Η πιο συνηθισμένη ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι είναι να προσθέσουν ένα επιπλέον κουτί εξόδου. Ποτέ δεν είναι εκεί που τα χρειάζεστε! Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε ηλεκτρικό, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις από ηλεκτροπληξία και μάθετε τους τοπικούς κωδικούς σας για κατάλληλους τύπους καλωδίων, προστατευτικές πλάκες, εταιρίες ρεύματος στην Ελλάδα κ.λπ.

Μερικές φορές είναι μόνο η τυχερή μέρα σας και το δωμάτιο στην άλλη πλευρά του τοίχου έχει μια πρίζα που είναι πολύ κοντά. Η πλάτη με πλάτη είναι ιδανική, αλλά ακόμη και ένα στήριγμα δεν είναι πρόβλημα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κύκλωμα δεν θα υπερφορτωθεί προσθέτοντας ένα επιπλέον σετ βυσμάτων.

Χρησιμοποιήστε έναν ανιχνευτή καρφιών και μάθετε πού βρίσκονται τα παρακείμενα στηρίγματα για το σημείο όπου θέλετε να τοποθετήσετε το κουτί εξόδου. 

Ανάλογα με τον τύπο του κουτιού που διαθέτετε, κόψτε την κατάλληλη τρύπα μεγέθους δίπλα στο στήριγμα ή κάπου στο κέντρο. Προτιμώ τα κουτιά ανακαίνισης με τις γλωττίδες που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν στο γυψοσανίδα μακριά από τα στηρίγματα. 

Ευθυγραμμίστε την τρύπα του κουτιού σας έτσι ώστε να μην βρίσκεται ακριβώς πίσω από το άλλο κουτί, καθώς δύο βαθιά κουτιά δεν θα ταιριάζουν πλάτη με πλάτη σε ένα τοίχωμα δύο προς τέσσερα.

Εάν βρίσκεστε στα ίδια στηρίγματα, είναι πλέον απλό να τρέχετε το κατάλληλο καλώδιο ή αγωγό από το παλιό κουτί στο νέο. Εάν πρέπει να πάρετε ένα στήριγμα, το να κόψετε την τρύπα σας κοντά στο στήριγμα το καθιστά λίγο πιο εύκολο. 

Από την πρόσβαση στην τρύπα του κουτιού, ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του στηρίγματος ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες για τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας. Διατηρήστε το μέγεθος της οπής στο ελάχιστο και όχι περισσότερο από 40% του πλάτους στηρίγματος.

Αν αντίθετα θέλετε να επεκτείνετε την ισχύ από ένα υπάρχον κουτί στο δωμάτιο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τρέξετε το καλώδιο μεταξύ των κουτιών. 

Μια Κοινή Μέθοδος Είναι Να Αφαιρέσετε Το Τελείωμα

Στη συνέχεια, κόψτε μέρος της πλακέτας τοίχου πίσω από τη σανίδα και φτιάξτε μικρές εγκοπές (να μην υπερβαίνετε το 25% του πλάτους στηρίγματος) σε κάθε στήριγμα ή ανοίξτε τρύπες στο κέντρο κάθε στηρίγματος για να τρέξετε το καλώδιο για την επέκταση

Μετά την εγκατάσταση του καλωδίου, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χαλύβδινες πλάκες σε κάθε στήριγμα εάν δεν έχετε εγκοπές για να αποτρέψετε τη διείσδυση βιδών από γυψοσανίδες στα καλώδια.

Εάν έχετε τρυπήσει τρύπες στο κέντρο και φτάσετε σε μια γωνία, μπορεί μερικές φορές να είναι προβληματική όταν είναι συμπαγής. Πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα από κάθε πλευρά μέχρι να συναντηθούν. Στη συνέχεια, είτε ψάρια κάτι εύκαμπτο μέσα από την τρύπα ή χρησιμοποιήστε δύο ταινίες ψαριών με ένα άγκιστρο στο τέλος και πιέστε τους να πιάσουν. Βάλτε πολύ λιπαντικό στο καλώδιο και τραβήξτε το.

Το Να Περνάς Γύρω Από Πόρτες Είναι Μια Παρόμοια Άσκηση

Ο καλύτερος τρόπος είναι να αφαιρέσετε την επένδυση και συνήθως υπάρχει αρκετός χώρος με ελάχιστη εγκοπή για να τρέξετε το καλώδιο γύρω από την πόρτα.

Εάν έχετε πρόσβαση σε σοφίτα ή υπόγειο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να εκτελέσετε νέο καλώδιο. Ανοίξτε τρύπες μέσω της πλάκας όπου βρίσκεται το υπάρχον κύκλωμα και όπου θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον πρίζα. 

Μερικές φορές θα συναντήσετε στάσεις πυρκαγιάς ή σταυρωτά στηρίγματα στη μέση του τοίχου. Εάν τοποθετείτε ένα διακόπτη, πολλές φορές μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά από την οπή του διακόπτη για να ανοίξετε το στήριγμα. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να κόψετε ένα μικρό τμήμα του ταμπλό και να κάνετε μια εγκοπή.

Υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να προσθέσετε πρίζες σε όλο το σπίτι σας χωρίς ζημιά και πολλή δουλειά. 

Με τη χρήση έξυπνων διαδικασιών ασφάλειας, ακολουθώντας τοπικούς κωδικούς και κάποια ηλεκτρική εργασία, μπορείτε να έχετε επεκτάσεις σε όλα τα μέρη που χρειάζεται το σπίτι σας.

Αναζήτηση Κατάλληλου Επαγγελματία

Η αναζήτηση του κατάλληλου εργολάβου ηλεκτρολόγου μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία. Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες εκεί έξω που διεκδικούν την επιχείρησή σας, αλλά πώς ξέρετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα παρέχουμε μερικές από τις πιο πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων με τον εργολάβο ηλεκτρολόγου σας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν θέλετε ή όχι να πάτε με μια εταιρεία που υπάρχει εδώ και καιρό ή εάν θέλετε να βρείτε μια νεότερη εταιρεία.

Ενώ οι νεότερες εταιρείες μπορεί να προσφέρουν φθηνότερες τιμές για τις υπηρεσίες τους, μπορεί επίσης να μην έχουν τόση εμπειρία όσο μια καθιερωμένη εταιρεία.

Οι παλαιότερες εταιρείες, από την άλλη πλευρά, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και ενδέχεται να έχουν καλύτερες κριτικές από προηγούμενους πελάτες που τις έχουν χρησιμοποιήσει.