Επιλογή Διακόπτη Dimmer – Τόσες Πολλές Επιλογές

Ενώ το δείπνο στο σπίτι ενός φίλου το βράδυ κάτι με χτύπησε. Το βράδυ ήταν υπέροχο. καλό φαγητό, υπέροχοι οικοδεσπότες και μια συνολική τέλεια στιγμή. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε τελικά ήταν ο φωτισμός περιβάλλοντος στην τραπεζαρία.

Διακόπτης Dimmer

Σίγουρα, είχα δει αχνό φωτισμό στο παρελθόν, αλλά αυτή τη στιγμή ήρθα να εκτιμήσω τι μπορεί να κάνει μια λεπτή αλλαγή στον φωτισμό για τη διάθεση ενός βραδιού.

Σημείωση: Οι μετρητές ΔΕΗ είναι πολύτιμα κομμάτια εξοπλισμού που βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις διαδικτυακές τους διαφημίσεις. Όμως, τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των μετρητών της ΔΕΗ που έχει κλαπεί έχει αυξηθεί λόγω της αξίας αυτών των μηχανών (μετρητές ΔΕΗ κλέψιμο).

Αυτό είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για αντικαταστάσεις όταν αυτά τα μηχανήματα κλαπούν ή ακόμα και χωρίς αξία. Έχοντας αυτό υπόψη, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει πιέσει για αυστηρότερους κανονισμούς για την πώληση και τη μεταπώληση μετρητών ΔΕΗ.

Αυτοί οι κανονισμοί θα συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των συσκευών που κλέβονται και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αγοράζουν αυτές τις συσκευές από νόμιμους αντιπροσώπους.

Τι Γίνεται Αν Θέλετε Να Εγκαταστήσετε Έναν Διακόπτη Dimmer Στο Σπίτι Σας;

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το στυλ και τις δυνατότητες που θα αναζητήσετε σε ένα dimmer. Το προηγούμενο άρθρο μας αφορά την εγκατάσταση dimmer και η επόμενη δόση συνοψίζει τα πάντα με εύκολη εγκατάσταση για τη σωστή εφαρμογή.

Θα καλύψουμε τις διαθέσιμες επιλογές εδώ για λαμπτήρες πυρακτώσεως ή αλογόνου (πιο συνηθισμένοι). Χρειάζεστε έναν εξειδικευμένο διακόπτη dimmer για ανεμιστήρες, συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού ή λαμπτήρες φθορισμού σε στυλ σωλήνα και σε ένα μελλοντικό άρθρο μπορούμε να εξηγήσουμε αυτές τις επιλογές. Αλλά μην χρησιμοποιείτε ποτέ έναν κανονικό διακόπτη dimmer για αυτές τις εφαρμογές.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το στυλ και τον τύπο του διακόπτη dimmer που ταιριάζει στο σπίτι σας. Οι επιλογές χρώματος είναι παρόμοιες με το λευκό, το ελεφαντόδοντο ή το καφέ να είναι τα πιο κοινά χρώματα. 

Συνήθως θέλετε να ταιριάζει επίσης με το στυλ των διακοπτών που έχετε ήδη. Ορισμένα σπίτια έχουν τον παραδοσιακό μικρό διακόπτη εναλλαγής που προεξέχει. Άλλοι έχουν τους πιο μοντέρνους διακόπτες σε στιλ Decora που είναι μεγάλα ορθογώνια σχεδόν ξεπλένονται με την πλάκα διακόπτη που εναλλάσσεται εμπρός και πίσω από την πίεση των δακτύλων και στα δύο άκρα. 

Αυτά τα στυλ είναι εναλλάξιμα δεδομένου ότι έχετε το σωστό κάλυμμα της πλάκας διακόπτη, οπότε είναι θέμα προσωπικής επιλογής και συνήθως επιλέγετε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι.

  • Στο παραδοσιακό στυλ, τα dimmers έρχονται σε στρογγυλά κουμπιά που περιστρέφετε για να μειώσετε τα φώτα και να πιέσετε για να ενεργοποιήσετε και να σβήσετε τα φώτα. 
  • Ένα άλλο στυλ έχει έναν κανονικό διακόπτη εκτός λειτουργίας, αλλά στο πλάι είναι μια μικρή μικρή διαφάνεια που μπορεί να μετακινηθεί για να ρυθμίσει το επίπεδο φωτός. 

Και οι δύο αυτοί τύποι είναι καλοί, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα φώτα στο επίπεδο που σας αρέσει κανονικά και στη συνέχεια απλώς να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα και να μην χρειάζεται να προσαρμόζετε τη φωτεινότητα κάθε φορά. 

Ένα άλλο στυλ είναι διαθέσιμο σε αυτόν τον τύπο παραδοσιακού διακόπτη που μοιάζει ακριβώς με έναν κανονικό διακόπτη, εκτός εάν δεν ενεργοποιείται και απενεργοποιείται. Όταν πηγαίνετε για να μετακινήσετε το διακόπτη για να ανάψετε τα φώτα, αντί να κάνετε κλικ και να απενεργοποιήσετε, κινείται ομαλά μεταξύ των δύο πηγαίνοντας από πλήρη σε πλήρη και από οτιδήποτε άλλο. Η προτίμησή μου με αυτά είναι ο διακόπτης συνδυασμού και τα ρυθμιστικά ως πιο βολικά στη χρήση.

Οι Διακόπτες Στυλ Decora Έχουν Ακόμη Περισσότερες Επιλογές

Οι απλούστεροι έχουν ένα κατακόρυφο ρυθμιστικό που πηγαίνει πάνω-κάτω παρόμοιο με το συνεχές εύρος από τον τύπο ενεργοποίησης έως απενεργοποίησης που περιγράφεται παραπάνω. Στη συνέχεια είναι το οικονομικό μου αγαπημένο που μοιάζει με κανονικό διακόπτη αλλά έχει το πρόσθετο ρυθμιστικό στο πλάι. 

Διακόπτες Στυλ Decora

Με τη βοήθεια ορισμένων πρόσθετων ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στο κουτί, οι επιλογές μπορούν να γίνουν ακόμη πιο φανταχτερά. Κάποιος χρησιμοποιεί απλώς το άγγιγμα του δακτύλου σας και συνεχώς εξασθενίζει ή φωτίζει μέχρι να αφαιρέσετε το δάχτυλό σας. Άλλοι πιέζετε και κρατήστε πατημένο κάθε άκρο του διακόπτη και μια σειρά ενδεικτικών λυχνιών στο πλάι θα δείξει το επίπεδο ισχύος. 

Μια άλλη επιλογή που μπορεί να είναι πρακτική είναι ο οπίσθιος φωτισμός του διακόπτη, ώστε να ανάβει πορτοκαλί όταν ο διακόπτης είναι απενεργοποιημένος. Αυτό γίνεται χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε διακόπτη dimmer για τον έλεγχο του νυχτερινού φωτός στο μπάνιο.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο θα είναι συνδεδεμένο ο διακόπτης και στη συνέχεια δείτε την βαθμολογία του διακόπτη dimmer που σκέφτεστε. Ίσως χρειαστεί να λάβετε έναν διακόπτη με υψηλή ισχύ. Για παράδειγμα, εάν ο διακόπτης έχει ονομαστική ισχύ για 350 Watts, μπορείτε να έχετε έναν πολυέλαιο με λαμπτήρες 5 60 Watt (5×60 = 300), αλλά οι λαμπτήρες 5 75 Watt θα απαιτούν διακόπτη υψηλότερης ονομασίας.

Η μόνη άλλη επιλογή που πρέπει να γνωρίζετε είναι εάν χρειάζεστε έναν αμφίδρομο, έναν τρισδιάστατο ή σε σπάνιες περιπτώσεις έναν διακόπτη τεσσάρων κατευθύνσεων. 

Τα αμφίδρομα είναι τα πιο συνηθισμένα και είναι όταν μόνο ένας διακόπτης ελέγχει το φως. Απαιτούνται τριπλοί διακόπτες όταν δύο διακόπτες μπορούν να σβήσουν το φως, συνήθως φαίνεται όταν υπάρχει διακόπτης για το φως σε δύο εισόδους στο δωμάτιο.

Οι διακόπτες τεσσάρων κατευθύνσεων χρησιμοποιούνται για ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο που διαθέτει τρεις ή περισσότερους διακόπτες που ελέγχουν το ίδιο φως.

Τώρα είστε πρακτικά ειδικός στα στυλ διακόπτη dimmer. Εάν είναι απλό αυτό που έχετε κατά νου, το τοπικό κατάστημα υλικού σας καλύπτει. Είχα επίσης μεγάλη τύχη να αγοράζω διακόπτες dimmer online. Τείνουν να προσφέρουν καλύτερες τιμές και περισσότερη επιλογή χρώματος και στυλ, και τα καλά διαδικτυακά καταστήματα μπορούν να σας βοηθήσουν με την εγκατάσταση μέσω τηλεφώνου.