Πώς Θα Εξοικονομήσετε Χρήματα, Αλλά Θα Κερδίσετε Κιόλας

Στις αγροτικές περιοχές ειδικότερα, το κόστος αντλίας από το πλησιέστερο ηλεκτρικό δίκτυο υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος της ηλιακής ενέργειας και το κενό αυξάνεται γρήγορα. Και όλο και περισσότερα πολλά νοικοκυριά σε όλες τις περιοχές – αγροτικές, προαστιακές και αστικές – στρέφονται στο σύστημα ηλιακών πλαισίων στο σπίτι ως πηγή εφεδρικής ισχύος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Το κόστος της ηλιακής ενέργειας ανά κιλοβατώρα είναι βέβαια όχι το απόλυτο φθηνότερο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χωρίς να έχουμε υπόψη πρόσφορες ηλεκτρικού ρεύματος – περίπου 0,55 € ανά kWh σε σύγκριση με 0,05 € για αιολικό ή 0,06 € για μικρο-υδροηλεκτρικό, για παράδειγμα – αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ φθηνότερο από την πληρωμή της εταιρείας ενέργειας (ειδικά με αυξήσεις ποσοστών έως και 10% ετησίως), παρέχοντας φυσικά – και εδώ είναι το κλειδί: ότι το κάνετε σωστά.

Ενεργειακές Ανάγκες Του Σπιτιού Σας

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ηλιακή ενέργεια στο σπίτι σας, τότε πρώτα τα πρώτα πράγματα που αφορούν αυτό το κατά τα άλλα μηχάνημα για λιγότερο ρεύμα: λάβετε υπόψη ότι εάν σχεδιάζετε ηλιακή ενέργεια να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού σας, το κόστος του ηλιακού πάνελ μπορεί να πάρει ένα σημαντικό εκ των προτέρων επένδυση.

Με μόνο το κόστος του ηλιακού συλλέκτη στα 275- € 600 για κάθε ένα, και κάθε ηλιακό πάνελ παρέχει κάπου μεταξύ 50 και 200 ​​βατ ισχύος ανά ημέρα (ανάλογα με μια ποικιλία παραγόντων) δεν είναι πάντα οικονομικά αποδοτικό να σχεδιάζετε να τροφοδοτείτε ολόκληρη την ενέργεια σας σπίτι αποκλειστικά με σύστημα οικιακού ηλιακού πλαισίου.

Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το ενεργειακό κόστος του σπιτιού σας και ακόμη και να βάλετε μερικά χρήματα πίσω στην τσέπη σας συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας με ένα οικιακό ηλιακό πάνελ.

Παροχή Συμπληρωματικής Ισχύος

Για να υπολογίσετε το κόστος των συστημάτων ηλιακών συλλεκτών για την παροχή συμπληρωματικής ισχύος στο σπίτι σας, βοηθά στη διενέργεια ενεργειακού ελέγχου του σπιτιού σας, ή – με απλά λόγια – μια εκτίμηση της ισχύος που θα θέλατε να παράγει το σύστημα ηλιακών συλλεκτών σας εσείς κάθε μέρα. 

Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στο ρεύμα καθενός από τα ηλεκτρικά είδη που μπορεί να τρέχετε στο σπίτι σας οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα – φούρνος μικροκυμάτων, τηλεόραση, λαμπτήρες, ηλεκτρική σκούπα, ψυγείο, ανεμιστήρες, κλιματισμός, υπολογιστής κ.λπ., και προσθέστε τα όλα μαζί.

Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ αποκαλυπτική διαδικασία, ειδικά αν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν, και σίγουρα θα σας βοηθήσει να πάρετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν τη λιγότερη ισχύ και ποια είναι τα μεγαλύτερα αποστραγγιστικά σας ενέργειας και επομένως μια πιο ακριβή ένδειξη για το απόλυτο κόστος της ηλιακής ενέργειας.

Λίστα Ηλεκτρικών Ειδών

Μόλις αισθανθείτε ότι έχετε συντάξει μια λογική λίστα ηλεκτρικών ειδών που θέλετε να τροφοδοτείτε με ηλιακή ενέργεια κάθε μέρα, υπολογίστε τη σωρευτική ισχύ που θα χρησιμοποιούσατε για όλα αυτά για μια περίοδο 24 ωρών. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε πόσα ηλιακά πάνελ, και έτσι το εκτιμώμενο κόστος του ηλιακού πάνελ, θα χρειαστείτε.

Ηλιακή ενέργεια στο σπίτι

Τώρα, εάν ζείτε σε ένα σπίτι που δεν είναι συνδεδεμένο σε κανένα δίκτυο τροφοδοσίας και προσπαθείτε να υπολογίσετε την οικονομική απόδοση των ενεργειακών σας επιλογών, τότε σκεφτείτε τι θα ονομάσουμε “κανόνας μισού μιλίου”. Εάν η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να εγκαταστήσει περισσότερο από μισό μίλι εξοπλισμού για να τροφοδοτήσει το σπίτι σας, τότε το κόστος της ηλιακής ενέργειας (ή αιολικού ή υδροηλεκτρικού, για αυτό το θέμα) είναι φθηνότερο αμέσως.

  • Εάν, ωστόσο, είναι λιγότερο από μισό μίλι για να σας δώσει τη δύναμη, τότε ίσως αξίζει να μπείτε στο δίκτυο. Φυσικά, και πάλι, μετά από λίγα χρόνια αύξησης των τιμών, ίσως θέλετε να πληρώσετε το κόστος του συστήματος ηλιακών πάνελ. 
  • Εάν, ωστόσο, αποφασίσετε να συνδεθείτε στο δίκτυο τροφοδοσίας, να θυμάστε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρότερο σύστημα ηλιακού πάνελ ούτως ή άλλως, ένα για να λειτουργεί ως αντίγραφο ασφαλείας και να σας παρέχει συμπληρωματική ενέργεια. Και το κόστος του συστήματος ηλιακών πάνελ, προφανώς, θα είναι πολύ μικρότερο.

Εκτός από τα οφέλη κόστους της ηλιακής χρήσης, επωφελείστε επίσης από ένα καθαρότερο περιβάλλον (για να μην αναφέρουμε μια καθαρότερη συνείδηση). Στην πραγματικότητα, το κόστος της μη χρήσης ηλιακής ενέργειας – αυξημένη ρύπανση και εξάντληση των φυσικών πόρων – είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε αρχικό κόστος των ηλιακών συστημάτων.

Χρήματα Στην Τσέπη Σας

Τέλος, το κόστος των συστημάτων ηλιακών πάνελ μπορεί να αντισταθμιστεί υπερβολικά, επίσης, με τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βάλει πίσω χρήματα στην τσέπη σας.

Μπορείτε να πουλήσετε στην τοπική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας την υπερβολική ισχύ που παράγει το ηλιακό σας πάνελ, εάν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε (και σε ορισμένες πολιτείες, απαιτείται στην πραγματικότητα) Και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οποιοσδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να λάβει πίστωση φόρου για το κόστος των ηλιακών συστημάτων που εγκαθιστάτε στο σπίτι σας.