Κάνετε Μόνοι Σας Καλωδίωση – Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Ο φωτισμός είναι ένα από αυτά τα έργα οικιακής βελτίωσης που όλοι αγαπούν να κάνουν. 

Αλλάξτε αυτόν τον παλιό πολυέλαιο σε έναν φανταχτερό καινούργιο ή αυτό το μικρό φωτιστικό σε ένα μεγαλύτερο που προσθέτει περισσότερο φως στο δωμάτιο. Και ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλάξτε αυτό το μικρό φως σε έναν ωραίο νέο ανεμιστήρα οροφής. 

Αυτές είναι όλες οι μεγάλες βελτιώσεις στο σπίτι σας και η σχετικότητα είναι εύκολο να κάνετε μόνοι σας, αλλά αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν ηλεκτρικό εργολάβο για να κάνετε τη δουλειά, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού βγείτε και αγοράσετε αυτά τα νέα φωτιστικά.

Εξοικονομήστε Ενέργεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι απαιτήσεις ισχύος του νέου φωτιστικού. Εάν αλλάζετε ένα παλιό φωτιστικό με μόνο έναν λαμπτήρα σε έναν με δύο λαμπτήρες, o εξοικονομητής ενέργειας τιμή δεν θα είναι πρόβλημα. Αλλά αν πρόκειται για μεγαλύτερο φωτιστικό ή πολυέλαιο θα πρέπει να το λάβετε αυτό υπόψη.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανακαλύπτοντας τι υπάρχει στο υπάρχον κύκλωμα στο οποίο σκοπεύετε να αλλάξετε το φωτιστικό. Μεταβείτε στον κύριο ηλεκτρικό πίνακα και απενεργοποιήστε τους διακόπτες μέχρι να μάθετε σε ποιο κύκλωμα είναι ενεργοποιημένο το εξάρτημα. Στη συνέχεια θα πρέπει να μάθετε τι υπάρχει σε αυτό το κύκλωμα, οπότε μόνο με αυτόν τον διακόπτη ελέγξτε και δείτε τι άλλα φωτιστικά ή συσκευές δεν λειτουργούν. 

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέσετε την τρέχουσα κλήρωση στο υπάρχον κύκλωμα, σύμφωνα με τον κωδικό επιτρέπεται μόνο να τραβήξετε το 80% του ρεύματος που προβλέπεται από τον διακόπτη προστασίας του κυκλώματος. 

Διακόπτης Κυκλώματος

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για διακόπτη κυκλώματος 15 amp, επιτρέπεται να τραβάτε μόνο 1200 watt, που είναι συνολικά είκοσι λαμπτήρες των 60 watt. Στην πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να μοιάζει πολύ, αλλά έχω δει ανθρώπους να έχουν 20 60 watt λαμπτήρες σε έναν πολυέλαιο.

Ο έλεγχος για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε το κύκλωμα είναι πολύ σημαντικός. θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ή ο ρυθμιστής βαθμολογείται για την κατάλληλη τρέχουσα κλήρωση του φωτιστικού.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι το βάρος του νέου αγώνα, το κουτί στο οποίο το συνδέετε πρέπει να βαθμολογηθεί για το βάρος του νέου αγώνα. Διαφορετικά ηλεκτρικά κουτιά έχουν διαφορετικές βαθμολογίες ως προς το βάρος που μπορεί να κρέμεται από αυτά. Αυτό θα παίξει μόνο με μεγαλύτερα φωτιστικά ή ανεμιστήρες οροφής. 

Ένας ανεμιστήρας οροφής πρέπει να κρεμαστεί από ένα κουτί που έχει βαθμολογηθεί για έναν ανεμιστήρα οροφής. Εάν εγκαθιστάτε ένα βαρύ εξάρτημα ή ανεμιστήρα οροφής, πιθανότατα θα πρέπει επίσης να αλλάξετε το κιβώτιο.

Εθνικός Ηλεκτρικός Κώδικας

Ο Εθνικός Ηλεκτρικός Κώδικας σας επιτρέπει να κρεμάσετε έως και 50 λίβρες. από οποιοδήποτε ηλεκτρικό κουτί που έχει σπείρωμα για να δέχεται βίδες μηχάνημα No. 8-32. Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό κουτί είναι καλά στερεωμένο πριν κρεμάσετε ένα νέο φωτιστικό από αυτό

Εάν το φωτιστικό σας ζυγίζει πάνω από 50 κιλά ή είναι ανεμιστήρας οροφής, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κουτί στήριξης ανεμιστήρα. Ελέγξτε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το κουτί έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το βάρος του εξαρτήματος σας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πτυχές εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το έργο πριν αγοράσετε το πρόγραμμα. Επίσης θα σας κρατήσει ασφαλείς και συμμορφωμένους με τον Εθνικό Ηλεκτρικό Κώδικα.