Ηλεκτρικά Καλύμματα Ακτινοβολίας Και Δαπέδου

Η εξάλειψη του κινδύνου διαρροών νερού/γλυκόλης , τα τυπικά ύψη δαπέδου, τα απλά ρετρό, σχεδόν απεριόριστη επιλογή ταπήτων , ομοιόμορφη ροή θερμότητας, ευκολότερες εγκαταστάσεις και ανώτερος έλεγχος θερμοκρασίας δαπέδου ή χώρου είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής θερμότητας.

Εάν η απόφαση για το είδος του συστήματος θέρμανσης με ακτινοβολία που θα αφεθεί στα καλύμματα δαπέδου, θα επιλέξει ηλεκτρικό ακτινοβόλο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μειονεκτήματα της ηλεκτρικής ακτινοβολίας, αλλά τότε είμαι ένας σπινθήρας όχι υδραυλικός, οπότε είμαι εδώ για να υποστηρίξω τα οφέλη και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής θερμότητας και τη σχέση αγάπης του με οποιοδήποτε και όλα τα καλύμματα δαπέδου.

Περιμένετε ένα λεπτό, πώς θα μπορούσα να ξεχάσω, τα ηλεκτρικά συστήματα κοστίζουν ένα κλάσμα από το ζεστό νερό (υδρονικά) συστήματα.

Από το απλούστερο βαμμένο σκυρόδεμα έως τα δάπεδα έως τα δάπεδα που ξεκίνησαν με λινέλαιο, προστέθηκε χαλί και μετά μετατράπηκαν σε εισαγόμενο μάρμαρο, το ηλεκτρικό ακτινοβόλο είναι πραγματικά και απλά ανώτερο από το υδρονικό ακτινοβόλο και εδώ είναι οι λόγοι.

Δεν υπάρχει νερό ή γλυκόλη – και τα ηλεκτρόνια που χύνονται δεν καταστρέφουν τα καλύμματα δαπέδων, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να τα σκουπίσουν. Σοβαρά, τα πρότυπα ασφαλείας και ο Εθνικός Ηλεκτρικός Κώδικας διατηρούν τα ηλεκτρικά συστήματα ασφαλή.

Ναι, ένα καλώδιο, πλέγμα ή στρώμα μπορεί να καταστραφεί από ένα λάθος καρφί ή βίδα, αλλά το χειρότερο σενάριο είναι ότι το σύστημα δεν λειτουργεί σε σύγκριση με έναν διεισδυτικό σωλήνα ενός υδρονικού συστήματος με 100 γαλόνια νερού και αντλία γλυκόλης τον τελευταίο όροφο ενός τριώροφου σπιτιού.

Το ενσωματωμένο ύψος δαπέδου για τα περισσότερα ηλεκτρικά συστήματα είναι μικρότερο από ¼ “και μερικά πάχος μόλις 1/16”. Τα περισσότερα υδραυλικά συστήματα ρίχνουν 1 ½ ελαφρού σκυροδέματος πάνω από τους σωλήνες αυξάνοντας το κόστος κατασκευής και περιορίζοντας τους τύπους καλυμμάτων δαπέδου που μπορούν να εγκατασταθούν. Εάν θέλετε παραδοσιακά δάπεδα από σκληρό ξύλο, πρέπει να εγκατασταθεί ένα περίπλοκο σύστημα στρωμάτων για καρφιά του ξύλου στο υπόγειο.

Το χαλί με ρετρό τοποθέτηση πάνω από τα πλακίδια δεν μπορεί εύκολα να γίνει με συστήματα ζεστού νερού. Η αλλαγή της τιμής R (μονωτικό χαρακτηριστικό) της επικάλυψης δαπέδου αλλάζει την ποσότητα θερμότητας που την καθιστά στο χώρο σε υδρονικά συστήματα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά θερμότητας μέσω διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του νερού στο σωλήνα και του καλύμματος δαπέδου επιφάνεια, ενώ τα ηλεκτρικά συστήματα παρέχουν σταθερή ισχύ ανεξάρτητα από τα μονωτικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν το δάπεδο.

Οι τύποι επικάλυψης δαπέδων μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου με ηλεκτρικό ακτινοβόλο χωρίς αλλαγή του συστήματος θέρμανσης.

Ζεστά και κρύα σημεία ή αυτό που ορισμένοι αποκαλούν spot-warm μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την εγκατάσταση υψηλότερης ή χαμηλότερης πυκνότητας θερμότητας και προσθέτοντας έναν απλό αισθητήρα δαπέδου για τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς τα σκυλιά ή οι γάτες αναζητούν το πιο ζεστό δάπεδο σε ένα σπίτι και κοιμούνται εκεί; Προσθέσαμε ένα ειδικό δάπεδο με πλακάκια θερμαινόμενο 10 ° θερμότερο για το κατοικίδιο ζώο μας που έγινε νέο κατάλυμα ύπνου για το Κάιρο.

Uniform Heat Flux

Όσο πιο δύσκολο είναι το πάτωμα που καλύπτει τα πιο αισθητά ζεστά ή κρύα σημεία γίνεται και η διάταξη της σωλήνωσης ζεστού νερού και η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία του νερού μέσω του βρόχου έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή θερμοκρασίας δαπέδου.

Αυτό δεν συμβαίνει με ηλεκτρική θερμότητα, κάθε πόδι καλωδίου ή μήκος ματιού ή τάπητας παράγει ακριβώς την ίδια ποσότητα θερμότητας με το επόμενο πόδι καθιστώντας πολύ εύκολο να διατηρηθεί μια σταθερή θερμοκρασία σε όλο το πάτωμα.

Εάν τα καλύμματα δαπέδων πρόκειται να είναι διαφορετικά σε ένα δωμάτιο ή σε μια ζώνη, χωρίστε το σε δύο ζώνες ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε η επιθυμητή θερμοκρασία να μπορεί να διατηρηθεί σε κάθε επιφάνεια. Αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει και λιγότερο δαπανηρό για ηλεκτρικό από το υδρονικό.

Η εγκατάσταση οποιουδήποτε προϊόντος είναι μια ανησυχία και κάθε φορά που τα ζητήματα εγκατάστασης μεταξύ των συναλλαγών μπορούν να ελαχιστοποιηθούν όλοι κερδίζουν. Τα ηλεκτρικά συστήματα δεν απαιτούν μηχανικό χώρο, αρκεί να είναι εγκατεστημένα πριν εγκατασταθεί το κάλυμμα δαπέδου , δεν χρειάζεται να κάνετε πολύ συντονισμό με τις άλλες συναλλαγές. Εάν

θέλετε να κλιμακώσετε κάποια εξωτικά δάπεδα από σκληρό ξύλο από τη Βραζιλία εντός του χώρου, είναι απίθανο να έχετε αέριο για τη λειτουργία του λέβητα σας, αλλά είναι πολύ πιθανό να εκκινήσετε την ηλεκτρική ακτινοβολούμενη θερμότητα σας από προσωρινή ισχύ για να βοηθήσετε στη σταθεροποίηση του ξύλου σας πριν εγκατάσταση.

Πάρτε αυτό το παράδειγμα ένα βήμα παραπέρα και το αντιλαμβάνεστε Όλες οι άλλες συναλλαγές στο χώρο του ξενοδοχείου θα εκτιμήσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό εάν είναι το Leadville, Colorado τον Φεβρουάριο.

Ανεξάρτητα από το HVAC

Το ηλεκτρικό ακτινοβόλο μπορεί να είναι το κύριο σύστημα θέρμανσης, αλλά μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά εάν θέλετε το πάτωμα του μπάνιου 80 ° τον Ιούνιο και ο σύζυγός σας έχει το κλιματιστικό σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Δοκιμάστε να το κάνετε με το λέβητα 1.000.000 Btu και θα το μετανιώσετε όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό φυσικού αερίου ή λαδιού.

Ακριβής έλεγχος θερμοκρασίας

Η προσθήκη πολλαπλών ζωνών σε ένα ηλεκτρικό σύστημα κοστίζει μόνο πένες ανά πόδι σε σύγκριση με δολάρια ανά πόδι για ζεστό νερό. Η ύπαρξη όσων ζωνών προβλέπετε ποτέ διαφορετικές περιοχές με διαφορετικές επενδύσεις δαπέδων είναι δυνατή και πρακτική, με το άλλο πλεονέκτημα του ακριβούς ελέγχου της θερμοκρασίας κάθε χώρου στο σπίτι.

Η μητέρα και ο πατέρας μου κάθονταν και παρακολουθούσαν τηλεόραση (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κ.λπ.) σε μια έδρα αγάπης στο υπνοδωμάτιο τους και ο μπαμπάς μου ήταν πάντα κρύος ενώ η μαμά μου ήταν πάντα ζεστή. Εγκατέστησα ένα ηλεκτρικό σύστημα δύο ζωνών ακριβώς κάτω από το διαχωριστικό του καθίσματος στη μέση με έναν θερμοστάτη για τη μαμά μου και ένα για τον μπαμπά μου.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, λειτούργησε υπέροχα. Τα πόδια του μπαμπά μου κάθονταν σε ένα πάτωμα που ήταν 85 °, ενώ η μαμά μου ήταν σε ένα πάτωμα που ήταν 75 °.

Κόστος

Το κόστος εγκατάστασης της ηλεκτρικής ακτινοβολίας είναι σχεδόν πάντα μικρότερο από οποιαδήποτε εγκατάσταση ζεστού νερού και όσο μικρότερη είναι η περιοχή θέρμανσης τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά. Και εδώ είναι το kicker, εάν εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο ακτινοβόλο σύστημα θέρμανσής σας, μπορείτε να ξοδέψετε κάθε δεκάρα αυτής της εξοικονόμησης για το Εισαγόμενο Ιταλικό Μάρμαρο στο Entry και το Master Bath σας.